Privacy policy

ZERRES zorgt ervoor dat jouw gegevens beschermd zijn wanneer je onze diensten gebruikt. Daarom hebben we een beleid waarin staat hoe je persoonlijke gegevens worden verwerkt en beschermd.

Het Nederlandse bedrijf Martens Fashion Group B.V. (hierna “ZERRES”), treedt op als de verantwoordelijke partij voor je persoonlijke gegevens onder de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (1998:204) en EU-regeling 95/46/EC. Je persoonlijke gegevens worden opgeslagen, bijgehouden en verwerkt in Nederland.
Ingeval van uitleg van de inhoud en strekking van dit privacybeleid is de Nederlandse tekst daarvan steeds bepalend.

Hoe gebruiken we je persoonlijke gegevens?

Wanneer je je persoonlijke gegevens verstrekt, geef je ons toestemming om deze gegevens te gebruiken om onze verplichtingen tegenover jou na te komen en jou de service te bieden die je van ons verwacht. We hebben je gegevens nodig om:

Je persoonlijke account bij ZERRES te creëren (bijv. je naam en e-mailadres)
Je bestellingen via onze online diensten te verwerken en verzenden (bijv. je naam, adres, geboortedatum en betaalgegevens)
Marketinginformatie zoals nieuwsbrieven te versturen en remarketingcampagnes te voeren (bijv. je naam en e-mailadres)
Contact op te nemen in geval van problemen met de bezorging van je artikelen (bijv. telefoonnummer, adres)
Je vragen te beantwoorden en je te informeren over nieuwe en/of gewijzigde diensten (bijv. je e-mailadres)
Contact op te nemen met winnaars van online wedstrijden (bijv. je e-mailadres, naam, woonadres en telefoonnummer)
Je te voorzien van relevante aanbiedingen en informatie, gebaseerd op analyses van je persoonlijke gegevens (bijv. naam, koopgedrag)
Om er zeker van te zijn dat je de wettelijke leeftijd hebt die aan online shoppen verbonden is (bijv. geboortedatum)

We slaan je gegevens niet langer op dan nodig is voor het uitvoeren van onze diensten of zolang als we bij de wet verplicht zijn. Daarna worden je persoonlijke gegevens verwijderd. We kunnen je gegevens niet verwijderen in geval van een wettelijk vastgestelde opslagverplichting, zoals regels met betrekking tot boekhouding en contractuele verbindingen.

Bij inschrijving voor onze nieuwsbrief gebruiken we de door jou opgegeven gegevens om u de nieuwsbrief toe te zenden. Je kunt je na inschrijving te allen tijden afmelden voor (het ontvangen van) de nieuwsbrief via de button “Schrijf je uit” onderaan de nieuwsbrief of door een e-mail te sturen naar customercare@zerres-shop.com

Wat zijn je rechten?

Je hebt het recht om informatie op te vragen over de persoonlijke gegevens die we voor jou bewaren. Mochten de gegevens onjuist, incompleet of niet van toepassing zijn kun je ons vragen de gegevens te wijzigen of verwijderen. Je hebt jaarlijks het recht om schriftelijke documentatie van de persoonlijke gegevens met betrekking tot jouw account op te vragen. Om deze informatie op te vragen dien je contact op te nemen met de ZERRES Klantenservice.
Je kunt je toestemming voor het gebruik van je gegevens voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld het versturen van nieuwsbrieven of aanbiedingen) intrekken.

Als betrokkene heb je de volgende rechten:

Conform art. 15 AVG heb je het recht om informatie op te vragen over je persoonlijke gegevens die door ons worden verwerkt, voor zover deze informatie daarin is beschreven;

conform art. 16 AVG heb je het recht om onmiddellijke correctie van door ons opgeslagen onjuiste of volledige persoonsgegevens te eisen;

conform art. 17 AVG heb je het recht te verzoeken om verwijdering van jouw bij ons opgeslagen persoonsgegevens, tenzij verdere verwerking

- het recht op vrijheid van meningsuiting en van informatie uit te oefenen;

- een wettelijke verplichting na te komen;

- om redenen van algemeen belang, of

- voor het doen gelden, het uitoefenen of het verdedigen van rechtsvorderingen

is vereist;

conform art. 18 AVG, het recht om beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens te vragen, voor zover

- jij de juistheid van de gegevens ontkent;

- de verwerking onrechtmatig is, maar je weigert deze te wissen;

- we de gegevens niet langer nodig hebben, maar je hebt ze wel nodig om rechtsvorderingen in te stellen, uit te oefenen of te verdedigen, of

- tegen de verwerking bezwaar heeft gemaakt overeenkomstig art. 21 AVG;

conform Art. 20 AVG heb je het recht om jouw persoonlijke gegevens die je ons verstrekt hebt, te ontvangen in een gestructureerd, actueel en machineleesbaar formaat of om de overdracht ervan aan een andere verantwoordelijke te vragen;

Het recht om overeenkomstig art. 77 AVG een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit. In de regel kan je contact opnemen met de toezichthoudende instantie van jouw gewoonlijke woon- of werkplaats of van ons hoofdkantoor.

Je kunt contact met ons opnemen via de ZERRES Klantenservice per telefoon +31 85 001 3896 of per e-mail: customercare@zerres-shop.com

Wie heeft toegang tot de gegevens?

We zullen je gegevens nooit doorsturen/verkopen/ruilen aan/met derden voor marketingdoeleinden buiten ZERRES. ZERRES stuurt gegevens alleen door naar derden om aan onze verplichtingen tegenover jou te voldoen. Zo stuurt ZERRES je gegevens bijvoorbeeld door aan verzendpartners in verband met verzendingen. ZERRES mag je persoonlijke gegevens ook doorgeven aan organisaties zoals kredietcontrole- of incassobureaus in verband met van kredietcontroles, identiteitscontroles, het bijhouden van de kredietwaardigheid en het uitvoeren van incasso’s. Een voorbeeld is achteraf betaalmethode Klarna. Je persoonsgegevens kunnen worden gedeeld met kredietinformatiebureaus, leveranciers van identificatiediensten en fraudepreventiebureaus om je kredietwaardigheid te beoordelen wanneer je gebruik wilt maken van een van Klarna's betaalmethoden, voor het bevestigen van je identiteits- en adresgegevens en om jou en andere klanten tegen fraude te beschermen. Betalingsgedrag kan terug worden gerapporteerd aan het kredietinformatiebureau. In sommige landen kan ook een beperkte gegevensopvraag worden uitgevoerd voordat jij een van Klarna's betaalmethoden aanvraagt met als doel een op maat gemaakt aanbod van betaalmethodes weer te geven. De kredietinformatiebureaus en vergelijkbare aanbieders die we gebruiken, worden hier vermeld.

Hoe beschermen we je gegevens?

We hebben zowel technische als organisatorische maatregelen getroffen om je gegevens te beschermen tegen verlies, manipulatie, onbevoegde toegang, etc. We verbeteren onze veiligheidsmaatregelen continu dankzij technologische vooruitgang en ontwikkelingen. Bij Ilse Jacobsen beschermen we je gegevens door encryptie, dit betekent dat we je gegevens versleutelen via SSL. SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een functie die ervoor zorgt dat alle informatie tussen de koper en de verkoper versleuteld wordt verzonden.

Creditcardbetalingen

Om creditcardbetalingen bij ons zo veilig mogelijk te maken wordt alle informatie in versleutelde vorm verzonden met gebruik van SSL (Secure Sockets Layer). Dit betekent dat de informatie door een beveiligde verbinding wordt verstuurd en dat je creditcardgegevens niet door externe partijen gezien kunnen worden.

Voor creditcardbetalingen werken we samen met een geautoriseerde betalingspartner die ons direct bij de bank laat controleren of de creditcard geldig is voor aankopen. Onze betalingspartner verwerkt je creditcardgegevens op de juiste wijze zoals vastgelegd in de internationale veiligheidsstandaard PCI DSS, ontwikkeld door creditcardorganisaties VISA, MasterCard, Diners, American Express en JCB. Dit betekent dat je creditcardgegevens volgens de hoogste veiligheidsstandaard verwerkt worden. Als je met een creditcard betaalt, behouden we ons het recht voor een identiteitscontrole uit te voeren.

Privacybeleid voor sollicitanten

We nemen de verantwoordelijkheid voor alle persoonlijke gegevens die we verkrijgen in verband met de werving van personeel. Deze informatie wordt verwerkt door een medewerker van ZERRES waar je je sollicitatie naartoe hebt gestuurd en de gegevens worden bewaard in Nederland. ZERRES is verantwoordelijk voor jouw persoonlijke gegevens onder de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Wanneer je ons een sollicitatiebrief stuurt, geef je ons hiermee toestemming om je persoonlijke informatie te gebruiken in een werving- en selectieprocedure. Het beleid van ZERRES is om sollicitanten niet om gevoelige informatie te vragen. We proberen zo snel mogelijk op je sollicitatie te reageren.

Cookies

Een cookie is een klein tekstbestand dat op je computer of mobiele toestel wordt opgeslagen en dat bij volgende bezoeken aan de website wordt opgehaald. ZERRES maakt gebruik van cookies om je bezoek aan onze website leuker en eenvoudiger te maken. We gebruiken cookies niet om persoonlijke gegevens op te slaan of om informatie door te geven aan derden.

Er zijn twee soorten cookies: permanente cookies en tijdelijke cookies (sessiecookies). Permanente cookies worden langdurig als een bestand op je computer of mobiele toestel opgeslagen. Sessiecookies worden tijdelijk opgeslagen en worden verwijderd zodra je je browser sluit.

We gebruiken permanente cookies als je de optie “Onthoud mijn gegevens” kiest bij het inloggen. In deze cookies worden de door jou gekozen beginpagina en je gegevens opgeslagen. We gebruiken sessiecookies als je gebruikmaakt van de productfilter en om te controleren of je bent ingelogd. Ook gebruiken we deze cookies om te onthouden welke artikelen je hebt geselecteerd in je winkelmand. Je kunt cookies eenvoudig via je browser van je computer of mobiele toestel verwijderen. Raadpleeg voor instructies over instellingen voor cookies en het verwijderen van cookies het onderdeel “Help” in je browser. Je kunt ervoor kiezen om cookies uit te schakelen of je kunt aangeven dat je een melding krijgt telkens wanneer er een nieuw cookie naar je computer of mobiele toestel wordt gestuurd. Bedenk wel dat als je ervoor kiest om cookies uit te schakelen, je niet alle functies op de website kunt gebruiken.

Functionele cookies

Dit zijn cookies die voor jou als bezoeker het surfen op onze website makkelijker maken. Wij gebruiken functionele cookies die ervoor zorgen dat je items in je winkelwagen kunt toevoegen en dat ze er bij een volgend bezoek aan onze website nog in zitten. Ook gebruiken we een cookie die ervoor zorgt dat wanneer je ingelogd bent en de website verlaat, je bij terugkomst nog steeds ingelogd bent.

Analytische cookies

Met deze cookies kunnen wij het surfgedrag van bezoekers op onze website meten, zodat we waar nodig het gebruikersgemak kunnen verbeteren. Hierdoor zorgen we ervoor dat jullie ervaring van onze website steeds beter wordt en onbelangrijke informatie naar achter wordt verschoven.

Advertentie cookies

Met deze cookies kunnen wij het effect van onze advertenties meten. Zo kunnen we goed vaststellen welke advertenties en kortingsacties jou wel aanspreken en welke niet.

 Cookies van derden

Op het gebruik van cookies door andere bedrijven is het privacy- en cookiebeleid van het desbetreffende bedrijf van toepassing.

 

Cookies accepteren

Als je onze webshop en dienstverlening in zijn volledigheid wilt gebruiken, dan is het nodig dat je onze cookies accepteert. Je kan onze cookies op twee manieren accepteren: de cookiemelding die je op je eerste bezoek ziet mee akkoord gaan of simpelweg verdergaan op onze site.

 

Cookies verwijderen of uitschakelen

Je kunt onze cookies ook verwijderen of uitschakelen. Houd er dan wel rekening mee dat onze website niet optimaal werken.



Cookies van derde partijen

We maken gebruik van cookies van derde partijen om statistieken te verzamelen voor analysetools zoals Google Analytics. Het gaat hier om zowel permanente als tijdelijke cookies (sessiecookies). De door het cookie gegenereerde informatie over jouw gebruik van de website (met inbegrip van je IP-adres), wordt overgebracht naar -en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Google Analytics
Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics gebruikt cookies die een analyse van het gebruik van de website door u mogelijk maken. De door het cookie verzamelde informatie over uw gebruik van deze website wordt doorgaans naar een server van Google in de VS verzonden en daar opgeslagen. Indien de IPanonimisering geactiveerd is op deze website dan wordt uw IP-adres door Google binnen lidstaten van de Europese Unie of in de andere lidstaten die deel uitmaken van de Europese Economische Ruimte van tevoren ingekort. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt het volledige IP-adres naar een server van Google in de VS verstuurd en daar ingekort. Ten behoeve van de websitehouder, zal Google deze informatie verwerken om bij te houden hoe u de website gebruikt, om rapporten over de websiteactiviteiten voor de websitehouders op te stellen en om andere diensten aan te bieden met betrekking tot website- en internetgebruik. Het in het kader van Google Analytics door uw browser verzonden IP-adres wordt niet aan andere gegevens van Google gelinkt. U kunt voorkomen dat cookies worden opgeslagen door in uw browser de daarvoor geëigende instelling te kiezen. Wij wijzen u erop dat u in dat geval wellicht niet alle functies van deze website te volste kunt benutten. Bovendien kunt u voorkomen dat de door het cookie verzamelde en aan uw gebruik van de website gerelateerde gegevens (inclusief uw IP-adres) aan Google worden verzonden, bewaard en dat deze gegevens door Google worden verwerkt door de onder de volgende link beschikbare browser-plugin te downloaden en installeren: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl.

Hotjar
Om het gebruik van onze website in kaart te brengen en te analyseren maken wij gebruik van de webanalyse-tool Hotjar aangeboden door Hotjar Ltd. De cookies van Hotjar stellen ons onder meer in staat om te zien hoe vaak onze website wordt bezocht en welke pagina´s van onze website het vaakst worden bekeken. De verzamelde informatie wordt verwerkt in statistieken en wordt door ons gebruikt om onze website te optimaliseren. De verzamelde informatie wordt door ons niet gebruikt om u, als persoon, te identificeren. Voor de volledige informatie over de functionaliteit van en gegevensverwerking door Hotjar verwijzen wij u naar de verklaring op 
http://docs.hotjar.com/docs/data-safety-and-security.

Copyright

De inhoud van deze website is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Martens Fashion Group BV

Beheerder van persoonsgegevens

Adres: Martens Fashion Group B.V.
Koningin Wilhelminaplein 13
1066 HH Amsterdam
Nederland

E-mail: customercare@zerres-shop.com
Telefoon: +31 85 001 3896

BTW nummer: NL813404022B01
Kamer van Koophandel: 34210049 Martens Fashion Group BV